Sanna Lauslahti Terveys kasvun moottorina

Kaikki blogit puheenaiheesta Työväenjuhla

Punaliput kadonneet mutta tupsu keikkuu aina

Työväen juhla?

Pieniä ovat pinonpolttajien porukat nykyisin.

Meillä on hyvät olot. Jopa niin hyvät, että jotkut voivat pahoin. 1990-luvun alussa, kun maailman suunta Piilaaksossa päätettiin, puhuttiin siitä, miten jollain aikavälillä maapallon asukkaista 20% tekee kaiken työn ja 80% ei tee mitään. Yksi prosentti tienaa suurimman osan rahoista. Sille 80 prosentille sitten tarjotaan kaljaa, karaokea ja tissiviihdettä, jotta se pysyy tyytyväisenä, tyhmistyy eikä suunnittele vallankumouksia.

Vappu kaipaa myös sinun ääntäsi

Pian on taas se aika vuodesta, kun valtaosa suomalaisista irtautuu hetkeksi vapaalle. Puhun tietystikin vapusta. Ilmatieteen laitoksen mukaan vappusää on viileä ja epävakainen. Luvassa on sekä aurinkoa että vesisadetta. En muista kovinkaan montaa vuotta, jolloin se ei olisi ollut sellainen. Sateinen ja epävakainen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö suomalaisilla olisi syytä ottaa muutama lasillinen.

VAPPUPUHE 29.4.2015 HAUHON MUSTILASSA VALKEAKOSKEN NAISKOMPPANIAN HAUDALLA!

PUHE 29.4.2015 HAUHON MUSTILASSA VALKEAKOSKEN NAISKOMPPANIAN HAUDALLA.

 

 

 

 

 

 

 

Ei tarvitse olla vasuri marssiakseen vappuna

Vapun ovat julistaneet omaksi juhlakseen useat eri tahot vuosien saatossa.  Alunperin juhlan nimi juontaa juurensa 700-luvulla eläneeseen abbedissa Valburgiin, joka julistettiin pyhimykseksi toukokuun 1. päivänä. Sama päivä osuu myös kevätpäivän tasauksen ja kesäpäivän seusauksen puoliväliin, jonka vuoksi juhlan pakanalliset juuret ulottuvatkin kauas ennen Valburgia.

Suomessa vappu on ollut jo pitkään työväen juhla, josta on sittemmin muovautunut opiskelijoiden järjestämä rymykarnevaali, jota koko kansa viettää hyvin antaumuksella ja monta päivää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä